G-W06FWPH7Q5
مرکز مشاوره و راهنمایی انجام پایان نامه و سمینار

انجام پایان نامه مهندسی معدن

انجام-پایان-نامه-معدن مشاوریاب

در این مقاله موسسه مشاوریاب به بررسی انجام پایان نامه مهندسی معدن ، انواع گرایش ها، نرم افزارها و پایگاه های معتبر این رشته می پردازد:

معرفی رشته مهندسی معدن:

  • مجموعه علوم و فنونی است که از اکتشاف یک کانسار (ذخیره معدنی با ارزش اقتصادی) آغاز و تا فرآوری آن ادامه می ‌یابد.
  • مهندسی معدن به عنوان اولین رشته ی مهندسی آکادمیک تاریخ برای اولین بار در انگلستان پایه گذارده شده است.
  • اولین علمی است که بشریت از ابتدای وجود خود تاکنون با آن ارتباط نزدیکی داشته‌است.
  • به علت شرایط سخت کاری، یکی از ۱۰ حرفه دشوار جهان شناخته می شود.
  • هر گونه عملیات مهندسی که در دل زمین انجام شود ( معدنکاری، حفاری تونل، سد سازی و …) به نوعی با مهندسی معدن در ارتباط است.

از این رو مهندسی معدن را مهندسی زمین نیز می توان نامید.

انجام پایان نامه مهندسی معدن ماشین زرد

این رشته دانشگاهی شامل چهار گرایش

  • استخراج،
  • اکتشاف،
  • فرآوری مواد معدنی
  • و مکانیک سنگ است.

که گرایش استخراج و اکتشاف در مقطع کارشناسی و بالاتر، و گرایش فرآوری مواد معدنی و مکانیک سنگ در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می شود.

اخیراً گرایش های دیگری از قبیل

  • تونل و فضاهای زیرزمینی،
  • معدن و محیط زیست،
  • اقتصاد و مدیریت معدنی در مقاطع ارشد و بالاتر به این رشته اضافه گردیده است.
  • انجام پایان نامه معدن در تمامی گرایش ها

انجام پایان نامه مهندسی معدن – اکتشاف

مهندس‌ معدن‌ در گرایش‌ اکتشاف‌ پس‌ از کشف‌ معدن‌، نوع‌ و شکل‌ مواد معدنی‌ را تعیین‌ کرده‌ و به‌ ارزیابی‌ اقتصادی‌، میزان‌ ذخیره‌ و همچنین‌ چگونگی‌ استخراج‌ منابع‌ معدنی‌ می‌پردازد.

در این‌ گرایش‌ دانشجویان‌ درباره‌ مکانیک‌ سنگ‌، زمین ‌شناسی‌ ساختمانی‌، ژئوفیزیک‌ و زمین ‌شناسی‌ معدنی‌ مطالعه‌ می‌کنند.

انجام پایان نامه مهندسی معدن – استخراج

گرایش‌ استخراج‌ شامل‌ بررسی های فنی و اقتصادی، طراحی و برنامه ریزی معدن، عملیات‌ حفاری‌ و آتشکاری‌ به‌ منظور خردکردن‌ سنگ‌، بارگیری‌ و باربری‌ و در اغلب‌ اوقات‌ سنگ ‌شکنی‌ به‌ منظور رساندن‌ ابعاد “کانسنگ‌” به‌ اندازه‌ مناسب‌ است‌.

این‌ عملیات‌ می‌تواند در معادن‌ روباز، زیرزمینی‌ و در موارد محدودی‌ در دریا انجام‌ گیرد.

انجام پایان نامه مهندسی معدن غار ماشین

انجام پایان نامه مهندسی معدن – مکانیک سنگ

  • مکانیک سنگ رشته‌ای از علوم مهندسی است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی و تغییرات آن مورد بحث قرار می‌گیرد.
  • مکانیک سنگ را می‌توان به طور ساده، علم مطالعه اثر نیروها بر روی سنگها دانست.
  • کاربرد مکانیک سنگ بسیار وسیع است و در حوزه های مختلف مثالهای متعددی دارد.
  • در ساخت ابنیه سطحی ( نظیر پل سازی , ساختمان، ساخت نیروگاه های سطحی و سد سازی)،
  • در راهسازی (نظیر ساخت بزرگراهها و راه آهن, کانال ها و مسیرهای لوله گذاری و سیستم های کنترل جریان آب نیرو گاهها)،
  • در حفاری های سطحی (نظیر معادن سطحی و کانالهای سریز در سدها)،
  • در حفاری های زیر زمینی (مانند معادن زیر زمینی , تونل ها , فضاهای زیر زمینی برای تاسیسات دفاعی )،
  • در حفاری های مربوط به انرژی (مانند حفاری های نفتی , حفاری های مربوط به استفاده از نیروگاههای اتمی زیرزمینی , دفن زباله های اتمی و مخازن زیرزمینی سوخت و آب) می باشد.

انجام پایان نامه مهندسی معدن – فرآوری مواد معدنی

مجموعه عملیاتی که روی مواد معدنی انجام می شود و در پایان تولید، محصولاتی به دست می آید که یا مستقیماً قابل عرضه در بازار و یا آماده برای عملیات صنعتی هستند فرآوری مواد معدنی نامیده می شود.

برای استفاده و بالا بردن ارزش افزوده مواد معدنی لازم است که کارخانه کانه آرایی نیز در کنار معادن بکار گرفته شود. با توجه به وجود معادن متنوع در ایران و نیز گسترش روز افزون صنایع ذوب فلزات و سایر صنایع معدنی، صنعت کانه آرایی که حلقه رابط بین معدن و صنایع مذکور است، ضروری به نظر می رسد.

بهترین موسسه انجام پایان نامه مهندسی معدن

موسسه مشاوریاب با کادری متشکل از دانشجویان و فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه های معتبر (دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی اصفهان) مفتخر است که بیش از ۷ سال به مشاوره و امور مربوط به انجام پایان نامه مهندسی معدن در مقطع کارشناسی ارشد و رساله دکتری در تمامی گرایش های مهندسی معدن اعم از استخراج، اکتشاف، فرآوری و مکانیک سنگ مشغول است. شما دانشجوی عزیز می توانید با خیالی آسوده تمامی مراحل مربوط به مشاوره و انجام پایان نامه معدن و انجام رساله دکتری معدن خود را به کارشناسان ما بسپرید. همکاران ما موظف هستند که شما دانشجوی عزیز را از بدو شروع به کار پایان نامه تا پس از انجام فرآیند دفاع به شکلی مطلوب همراهی و همیاری نمایند.

نرم افزارهای کاربردی برای انجام پایان نامه معدن

نرم افزار DATAMINE

نرم افزار DATAMINE توسط mineral industries computing تهیه شده است. این نرم افزار با استفاده از زبانهای برنامه نویسی fortrant وc++ طراحی شده و مهمترین کاربرد این نرم افزار در مرتب کردن داده ها، ذخایر در حالت دو بعدی و سه بعدی ومدلسازی است. این برنامه برای ذخایر مختلف مانند رگه ای ، لایه ای و توده ای مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین توانایی طراحی وبرنامه ریزی معادن روباز و زیر زمینی را دارا می باشد.

DATAMINE می تواند با عکس های طبیعی که از معدن گرفته شده است کار نماید.

این نرم افزار توانایی آن را دارد که با دریافت اطلاعات گمانه های اکتشافی و تجزیه تحلیل آنها و با توجه به توزیع عیار ماده معدنی مورد نظر ،محدوده توده ماده معدنی را مشخص کرده وطرح استخراجی مناسب با آن توده ماده معدنی را ارائه دهد.امکان محاسبات زمین آماری نیز در این نرم افزار وجود دارد.بنابر این می توان بطور خلاصه به مهمترین کاربردهای این نرم افزار به شرح ذیل اشاره نمود:طراحی وزمان بندی تولید در معادن روباز ،تعیین پیت نهایی معدن، تعیین push back ، بهینه سازی stock pil و….

این نرم افزار قابلیت بسیار بالایی در طراحی دارد و از فضای گرافیکی بسیار مناسبی برخوردار است.

به عبارتی این نرم افزار جوابگوی بسیاری از نیاز های مهندسی در بخش تحلیل، طراحی و برنامه ریزی می باشد.

به همین دلیل علی رغم قیمت بالا کاربرد گسترده ای پیدا کرده و به نرم افزاری عمومی تبدیل شده است.

این نرم افزار تحت محیط سیستم عامل Windows اجرا می گردد.

این نرم افزار یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای موجود برای انجام پایان نامه معدن گرایش استخراج و اکتشاف می باشد.

نرم افزار MINEX

این نرم افزار از سوی شرکت GEMCOM معرفی شده است.

نرم افزارهای ارائه شده از سوی این شرکت در بیش از ۱۳۰ کشور و ۴۰۰۰ پروژه معدنی مورد استفاده قرار گرفته ­اند. نرم افزار MINEX با هدف تسهیل مدل­سازی ذخیره و برنامه­ریزی تولید در ذخایر زغال و هر نوع ذخیره لایه­ای به بازار عرضه شده است. این نرم افزار ابزاری مناسب برای مهندسان معدن در تمامی مراحل عمر یک ذخیره از مرحله اکتشاف تا مرحله بازسازی و بستن معدن خواهد بود. MINEX تنها نرم افزاری است که تمام نیازهای یک معدن از ابتدای اکتشاف تا مرحله بستن معدن را در قالب یک نرم افزار ارائه کرده است. این نرم افزار با هدف افزایش دقت، بهره­وری و سود دهی عملیات استخراج در ذخایر لایه ای تهیه شده است.

این نرم افزار در تمامی شرکت­های بزرگ معدنی مورد استفاده قرار گرفته است.

نرم افزار SURPAC

این نرم افزار توسط Surpac Minex Group تهیه شده است و یکی از کامل ترین نرم افزارهای طراحی معدن می باشد. از کاربرد های این نرم افزار می توان به مدل سازی سه بعدی سطح زمین و سازه های زیر زمینی، مدل سازی و تحلیل تونل های بزرگ راه ها که عریض بوده و شرایط ایمنی خاصی دارند، تاثیر تونل های مجاور، بررسی های زمین آماری، تجزیه و تحلیل درزه و رسم نمودارهای مختلف، بررسی معادن روباز، بخصوص پله ای، بررسی ماده سنگ، مدل سازی دو بعدی و سه بعدی چال ها و گمانه ها، تفسیر عددی ساختار ها، بلوک بندی و زون بندی، طراحی ژئوتکنیکالی سازه ها، نمایش توپوگرافی سطح زمین، طراحی مخازن زیرزمینی گاز و مایعات و مدل سازی های بسیار متنوع اشاره نمود.

نرم افزار ROCKWORKS

مجموعه RockWorks محصول مشترک شرکت RockWare است و این برنامه تحت سیستم عامل های ویندوز قابل اجراست. Rockworks به استانداردی در علوم نفت، محیط زیست، معدن و ژئوتکنیک برای بصری سازی داده های زیرسطحی تبدیل شده است، این کار با استفاده از ابزارهای رایجی در این نرم افزار مثل نقشه ها، طراحی مقاطع سطحی مختلف، مدلهای جامد و … فراهم شده است.

Rockworks جهت تحلیل داده های زیر سطحی امکانات مختلفی در اختیار شما قرار میدهد و همچنین از انواع داده ها مثل چینه شناسی، سنگ شناسی، داده های کمی، فواصل رنگی، شکستگی ها و هیدرولوژی و …پشتیبانی میکند. Rockworks به صورت گسترده ای در صنایع ژئوتکنیک (از زیر مجموعه های علم زمین شناسی)، محیطی، معدن، استفاده میشود. نرم افزار Rockworks مجموعه ای کامل از ابزارهای مورد نیاز برای تصویرسازی و تحلیل داده های زمین شناسی است که به مهندسین این توانایی را میدهد تا مطالعات خود در این حوزه را به صورت علمی و دقیق پیش ببرند.

نرم فزار Gemcom

این نرم افزار در مرتب کردن داده ها، ذخایر در حالت دو بعدی و سه بعدی ومدلسازی است. این برنامه برای ذخایر مختلف مانند رگه ای ، لایه ای و توده ای مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین توانایی طراحی وبرنامه ریزی معادن روباز و زیر زمینی را دارا می باشد.

Gemcom می تواند با عکس های طبیعی که از معدن گرفته شده است کار نماید. این نرم افزار توانایی آن را دارد که با دریافت اطلاعات گمانه های اکتشافی و تجزیه تحلیل آنها و با توجه به توزیع عیار ماده معدنی مورد نظر ،محدوده توده ماده معدنی را مشخص کرده وطرح استخراجی مناسب با آن توده ماده معدنی را ارائه دهد.امکان محاسبات زمین آماری نیز در این نرم افزار وجود دارد.بنابر این می توان بطور خلاصه به مهمترین کاربردهای این نرم افزار به شرح ذیل اشاره نمود:طراحی وزمان بندی تولید در معادن روباز ،تعیین پیت نهایی معدن، تعیین push back ، بهینه سازی stock pil و….این نرم افزار قابلیت بسیار بالایی در طراحی دارد و از فضای گرافیکی بسیار مناسبی برخوردار است.

به عبارتی این نرم افزار جوابگوی بسیاری از نیاز های مهندسی در بخش تحلیل، طراحی و برنامه ریزی می باشد.

به همین دلیل علی رغم قیمت بالا کاربرد گسترده ای پیدا کرده و به نرم افزاری عمومی تبدیل شده است.

این نرم افزار تحت محیط سیستم عامل Windows اجرا می گردد.

این نرم افزار یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای موجود برای انجام پایان نامه های رشته معدن گرایش استخراج و اکتشاف می باشد.

نرم افزار CSMINE

این نرم افزار تحت سیستم عامل MS-DOS اجرا با دریافت داده های چال های اکتشافی و داده های توپوگرافی، ذخیره را به صورت دو بعدی و سه بعدی مدل سازی می نماید. با دریافت اطلاعات اقتصادی شامل هزینه های استخراج، فرآوری و فروش، قیمت ماده معدنی، شیب مجاز پله در دیواره های مختلف، درصد بازیابی ماده معدنی و … نرم افزار حد نهایی معدن را به صورت دو بعدی و سه بعدی تعیین می نماید.

نرم افزار Surfer

این نرم افزار توسط شرکت Golden Software تهیه شده است و یک نرم افزار عمومی در زمینه توپوگرافی و نقشه برداری می باشد. با ورود داده های برداشت منطقه شامل طول و عرض و ارتفاع، Surfer قادر است با متد های مختلف نقشه توپوگرافی، رقومی، عکس هوایی و … را به صورت دوبعدی و سه بعدی تولید نماید و عملیاتی مانند مقطع زدن، علامت گذاری و … را نیز انجام دهد. از دیگر خصوصیات این نرم افزار تعیین حجم بین دو رویه می باشد و بدین ترتیب حجم باطله برداری، ذخیره معدنی و … قابل محاسبه می باشد.

انجام پایان نامه معدن نرم افرازی

مجموعه نرم افزارهای ROCKSCIENCE

Rocscience Softwares مجموعه ای کامل از نرم افزارهای لازم برای مهندسین معدن و ژئوتکنیک است. شرکت سازنده از سال ۱۹۹۶ تاکنون با ارائه نرم افزارهای تخصصی زیادی جایگاه مناسبی در این زمینه کسب کرده است. برنامه های ارائه شده در این مجموعه طیف گسترده ای از ابزارهای ژئوتکنیکی و علوم زمین را شامل میشوند که از طریق آن قادر به طراحی و آنالیز دوبعدی و سه بعدی خواهید بود. مهندسین عمران، مکانیک خاک و سایر رشته های وابسته به علوم ژئوتکنیکی میتوانند از نرم افزارهای این مجموعه برای پیشبرد سریعتر اهداف مطالعاتی و عملیاتی خود استفاده کنند.

شرکت Rocscience به خوبی با چالش های مهندسین در این حوزه آشناست و توانمندیهای حاصل را مدیون دانش مناسب در حوزه ژئومکانیک و تیم برنامه نویسی خبره خود میداند. در پشت صحنه محصولات این شرکت مهندسین خبره ژئوتکنیک حضور دارند که همگی دارای مدارک تحصیلی بالایی در این شاخه مهندسی هستند. محصولات ارائه شده کاملا بر اساس پژوهشهای انجام شده و نیازسنجی و دریافت بازخورد کاربران عرضه شده اند. رسالت یک شرکت نرم افزاری برآورده کردن نیازهای کاربران است و این چیزی است که Rocscience به خوبی از پس آن برآمده است.

مشتریان این محصول طیف گسترده ای از افراد از مهندسینی که در شرکتهای کوچک مشاوره فعالیت میکنند تا تیم های بزرگی که در شرکتهای بزرگ و چند ملیتی مشغول به کار هستند و همچنین شرکتهایی که در زمینه اکتشاف و بهره بردای از معادن فعالیت میکنند را شامل میشود. دامنه کاربردهای محصولات Rocscience حتی به آزانسهای دولتی و دانشگاه های سراسر دنیا نیز کشیده شده است. این شرکت در طی سالیان طولانی و با پشتوانه ای از تجربیات گرانبها اکنون با بیش از ۲۸۰ دانشگاه مطرح در سراسر دنیا ارتباط علمی و پژوهشی دارد و نقش موثری در برنامه های آموزشی این دانشگاه ها در حوزه ژئوتکنیک بازی میکند.

نرم افزار UNWEDGE

این نرم افزار توسط شرکت ROCSCIENCE تهیه شده است و همانگونه که از نام آن بر می آید مربوط تحلیل پایداری گوه های معدنی در سازه های زیرزمینی می باشد. نرم افزار UNWEDGE توانایی مدل سازی گوه های معدنی و فضای زیرزمینی را به صورت سه بعدی داشته و با محاسبات گوناگون از قبیل وزن، میزان چسبندگی و غیره پایداری گوه ها را بررسی می نماید. در ضمن با بررسی شرایط استفاده از Rock Bolt و تاثیر آن، بهترین حالت نصب و تعداد و غیره را مشخص می نماید.

نرم افزار ROCSUPPORT

این نرم افزار توسط شرکت ROCSCIENCE تهیه شده است و به صورت تخصصی به مسئله مکانیک سنگ، سیستم های پایداری تونل ها و آنالیز تنش می پردازد. از خصوصیات بارز نرم افزار ROCSUPPORT می توان به استفاده از نمودار های تنش، کرنش و صلبیت نگهداری اشاره نمود که تاثیر زمان ایستایی، نوع نگهداری و بهترین زمان نصب را بررسی می نماید.

نرم افزار DIPS

این نرم افزار توسط شرکت ROCSCIENCE ارائه شده است و مربوط به آنالیز داده های زمین و زمین آمار می باشد و با استفاده از استریوگرام قابلیت رسم نمودار های مختلف را دارا می باشد و می تواند پراکندگی عارضه های مختلف زمین از جمله دسته درزه و … را با نمودارهای مختلف تحلیل نماید.

نرم افزار UDEC

  • این نرم افزار توسط شرکت ITASCA تهیه شده است.
  • در مورد مدل سازی سازه های زیر زمینی و تحلیل پایداری در محیط های ناپیوسته و دارای درز و شکاف کاربرد دارد.
  • UDEC مخفف عبارت « Universal Distinct Element Code » می باشد.
  • با توجه به قیمت نسبتا ارزان توانسته است به صورت یک نرم افزار عمومی مطرح شود.
  • از طرفی دقت بالا، مدل سازی مناسب و امکانات کامل محاسبات مکانیک سنگی بر کارآیی آن افزوده است.

نرم افزار ۳DEC

این نرم افزار نیز توسط شرکت ITASCA ارائه شده است و تحت سیستم عامل Windows اجرا می شود

از خصوصیات بارز آن محیط گرافیکی بسیار مناسب می باشد و امکان بررسی سازه های زیر زمینی را به صورت سه بعدی میسر می سازد. مدل سازی سه بعدی سازه های زیرزمیمنی، تحلیل پایداری و بررسی شرایط مکانیک سنگی سنگ محیط میزبان در محیط های ناپیوسته و دارای درز و شکاف توسط این نرم افزار به صورت کاملا دقیق و حرفه ای صورت می گیرد. نسب به نرم افزار UDEC که حالت دو بعدی همین بررسی ها را ارائه می دهد، کارآ تر می باشد، ولی قیمت بالای نرم افزار و نبود ورژن های آموزشی و رایگان باعث محدود شدن استفاده از آن شده است.

نرم افزار FLAC

این نرم افزار توسط شرکت ITASCA تهیه شده است و در مورد مدل سازی سازه های مختلف و تحلیل پایداری در محیط های پیوسته کاربرد دارد. به عبارتی اگر دسته درزه های منطقه میرا بوده و با یکدیگر تداخل نداشته باشند و یا منطقه یکپارچه باشد FLAC یک گزینه مناسب است. این نرم افزار با توجه به قیمت مناسب، مدل سازی کارآ، تحلیل دقیق و نیز سرعت عمل در محاسبات عمومیت زیادی یافته است و یکی از پرکاربردترین نرم افزارها می باشد.

نرم افزارCLARA

  • این نرم افزار توسط « O.Hungr Geotechnical Research Inc » تهیه شده است.
  • کاربرد اصلی آن تحلیل پلیداری شیب های مختلف می باشد.
  • CLARA ضمن مدل سازی منطقه به تحلیل پایداری و آنالیز شیب می پردازد
  • آن را از لحاظ شرایط متفاوت شکست بررسی می نمایید.
  • با استفاده از این نرم افزار ضمن پیش بینی امکان ریزش و محاسبه فاکتور ایمنی می توان شرایط پایدار را مدلسازی نمود.

نرم افزار FLAC3D

این نرم افزار توسط شرکت ITASCA نوشته شده است و در مورد مدل سازی سازه های مختلف و تحلیل پایداری در محیط های پیوسته کاربرد دارد. مدل سازی توسط آن به صورت سه بعدی صورت می گیرد.

از مزایای مدل سه بعدی شامل

  • چرخش،
  • تحلیل از زوایای گوناگون،
  • تعیین دقیق تنش های واقعی و …غیره برخوردار می باشد.

نرم افزار PHASE2

این نرم افزار توسط شرکت ROCSCIENCE تهیه شده است.

بررسی پایداری سازه های مختلف، پایداری شیب و حتی تاثیر آب های زیرزمینی روی شرایط پایداری و مقاومت بخشی از قابلیت های نرم افزار PHASE2 می باشد. از دیگر خصوصیات این نرم افزار می توان به توانایی بررسی نگهداری، شرایط سازه قبل و بعد از نگهداری، استفاده از Rock Bolt و Shotcrete و تاثیرات آنها و تحلیل رفتار المان های مختلف سازه و فضای اطراف آن و در نهایت انواع گزارش گیری اشاره نمود.

نرم افزار UsimPac

یکی از این نرم افزارها، UsimPac میباشد که محبوبیت زیادی را در بین مهندسین فرآوری مواد و مهندسین شیمی در چند سال اخیر برای خود کسب کرده است. این نرم فزار یکی از محصولات مجموعه فرانسوی Caspeo میباشد که محصولات بسیاری در زمینه رشته های معدن به خصوص گرایش فرآوری مواد تهیه و تولید نموده است.

برخی از محصولات این شرکت عبارتند از

  • UsimPac،
  • Inventeo،
  • Bilco،
  • Enchant
  • FluidFlow .

و نرم افزار های دیگری از قبیل Arc GIS، NPV Scheduler، Whittle و غیره در این حوزه قابل تحقیق و بررسی می باشند

پایگاه های معتبر مقالات برای انجام پایان نامه معدن

مهم ترین پایگاه های مقالات مهندسی معدن بر اساس سطح مقالات و تعداد ارجاعات به صورت زیر دسته بندی می شود:

Science Direct:

پایگاه الزویر نیز یکی از دیگر از مفیدترین منابع مقاله به حساب می آید که حوزه های مختلف علوم مهندسی، پایه، انسانی و پزشکی را شامل می شود.

Springer:

این پایگاه نیز همچون الزویر تمامی زمینه های علم را شامل می شود که به تازگی مقالات با کیفیتی در زمینه ی مهندسی معدن در آن به چاپ می رسد.

نحوه ی انجام پایان نامه معدن

انجام پایان نامه مهندسی معدن در پنج فصل نگارش می شود:

  • کلیات پایان نامه
  • مروری بر مطالعات پیشین
  • ارایه ی مکانیسم پیشنهادی برای رفع معضل پیشنهادی
  • مدلسازی، بحث و یافته های تحقیق
  • نتیجه گیری و پیشنهادات

۱- کلیات پایان نامه

این فصل از پایان نامه، حالت توسعه ی یافته ی پروپوزال نگارش شده است.

شیوه ی نگارش این فصل به این صورت است:

  • در ابتدا مقدمه ای کلی در ارتباط با موضوع مورد بحث، چالش های موجود بر سر راه و مکانیسم پیشنهادی در پاراگراف آخر می باشد.

دیگر بخش های این فصل، شامل

  • اهداف پایان نامه،
  • ضرورت انجام پایان نامه
  • و نوآوری های پایان نامه می باشد.

در پایان این فصل نیز در قالب بخش بندی پایان نامه، به صورت خلاصه و در ۵ یا ۶ خط به معرفی اجمالی تمامی فصول پایان نامه می پردازیم.

۲- مروری بر مطالعات پیشین

در این فصل ابتدا یک مقدمه کلی در ارتباط با سیستمها، تجهیزات، مکانیزمها، ساختارهای کنترلی و روشهای مورد استفاده در تحقیقات و مقالات پیشین ارایه می کنیم. این مطالب می تواند شامل موضوعات فرعی دیگری که مربوط به پایان نامه می باشد را نیز در بر گیرد، اما مطالب نگارش شده بایستی برخاسته از دل مقالات انجام شده در گذشته باشد. نکته ای که باید در این قسمت مورد توجه قرار گیرد، استفاده از مقالات به روز از پایگاه های معتبر باشد.

بهتر است که این مقالات بیشتر از ژورنالها انتخاب شود.

۳- ارایه مکانیسم پیشنهادی برای رفع معضل پیشنهادی

  • در این قسمت بایستی الگوریتمها، مکانیسمها و روشهای پیشنهادی در راستای موضوع پایان نامه مطرح گردد.
  • قابل توجه است که بیش از ۹۵ درصد این بخش بایستی منحصرا مربوط به نویسنده و ایده وی باشد (یعنی تکراری نباشد).
  • در این قسمت فرمول بندی ها، ساختارهای کنترلی، فلوچارت ها و روند انجام مدلسازی تشریح می شود.

برای نگارش این قسمت، توصیه می شود که مقاله ای که به عنوان مرجع اصلی کار برگزیده شده، به طور کامل مطالعه گردد، مزایا و نوآوری های پیشنهادی از سوی ما در مقاله مورد نظر گنجانده شود و پیکربندی جدیدی برای مکانیسم ها و روابط موجود در مقاله در ذهن ایجاد شود. سپس این مباحث در فصل سوم پیاده گردد. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که پراکندگی ارجاعات در این فصل جالب نیست و بیشتر توصیه می شود بخش های این فصل در صورت نیاز به مرجع اصلی ارجاع داده شود.

در پایان این فصل، پس از مطالعه حدود ۱۵ مقاله به روز و معتبر، نتایج کار هر یک را در یک پاراگراف سه سطری بیان می کنیم.

سپس در یک سطر مزیت کار خود را نسبت به این مقاله مطرح می کنیم.

۴- مدلسازی

در این فصل، بایستی

  • مکانیسم ها،
  • ساختارهای کنترلی
  • و روشهای ارایه شده در فصل سوم در یک محیط نرم افزاری پیاده سازی گردد
  • و نتایج حاصل از مدلسازی استخراج گردد تا برتری کار ما نسبت به دیگر مطالعات انجام شده آشکار گردد.
  • پیشنهاد می شود که نرم افزار انتخابی با توجه به موضوع پایان نامه انجام شود.

شیوه نگارش این فصل به این صورت است:

  • در ابتدا مقدمه ای در ارتباط با موضوع مورد نظر برای مدلسازی، نرم افزار به کار رفته و مشخصات سیستم کامپیوتری بیان می کنیم.
  • سپس ورودی های مساله را بیان می کنیم.
  • حال می توان برای آشکار شدن بهتر کارایی روش پیشنهادی، موضوع مورد نظر را در چندین سناریو یا حالت مدلسازی کرد.
  • سپس نتایج مربوط به هر سناریو و حالت مطرح می گردد
  • در هر مرحله مقادیر عددی و شکل موج های حاصل شده تشریح می گردد
  • و نشان داده می شود که بر اساس این خروجی ها چگونه معضل یاد شده در موضوع پایان نامه حل شده است یا اینکه بهبود پیدا کرده است.

در قسمت بحث به بررسی موانع و نقاط قوت و ضعف روش ها در انجام تحقیق پرداخته می شود و در ادامه یافته ها و نتایج تحقیق ارائه می شود تفاوت این قسمت با نتیجه گیری این است که در این بخش نتایج با جزئیات و به طور مفصل اورده می شود و مجاز به استفاده از نمودار، شکل و جدول می باشد.

نتیجه گیری و ارایه پیشنهادات

در این فصل که شامل دو بخش اصلی است:

  • ابتدا در بخش نتیجه گیری در دو پاراگراف معضل مورد بحث پایان نامه را مطرح می کنیم
  • و سپس مکانیسم پیشنهادی برای رفع این مشکل را مطرح می سازیم
  • و در پاراگراف آخر نتایج حاصل از مدلسازی را بیان می کنیم و بهبودی مساله را با استفاده از روش پیشنهادی خود توجیه می کنیم.
  • در قسمت پیشنهادات، نیز چنیدن طرح که موضوع پایان نامه را بهبود می بخشد، مطرح می کنیم.

امیدواریم خواندن این مقاله مفید برای انجام پایان نامه مهندسی معدن باشد.

در صورتیکه تمایل به سفارش با همکاران ما در مشاوریاب تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*