G-W06FWPH7Q5
مرکز مشاوره و راهنمایی انجام پایان نامه و سمینار

انجام پایان نامه هوافضا

انجام-پایان-نامه-هوافضا مشاوریاب

در این مقاله موسسه مشاوریاب به بررسی انجام پایان نامه هوافضا ، انواع  گرایش ها، محورهای اصلی و پایگاه های اطلاعاتی مربوط به این رشته می پردازد:

انجام پایان نامه هوافضا فضا

۱- توضیح مختصر در مورد انجام پایان نامه هوافضا

در سال­های اخیر با پیشرفت تکنولوژی هوافضایی، از جمله موشکها، ماهواره ها و هواپیماها، رشته هوافضا اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. مهندسی هوافضا را شاید بتوان از نقطه ‌نظر تنوع موضوعات تحت پوشش، یکی از جامع‌ترین رشته های مهندسی به شمار آورد. بودجه‌های کلان نظامی و غیرنظامی که صرف این رشته می‌شود زمینه‌های پیشرفت و جهش در دیگر رشته‌های دانش و مهندسی را فراهم ساخته‌است.

بند ۱۰ سند چشم­انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران و همچنین بندهای ۲۸ و ۳۸ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر اولویت دادن و کسب و توسعه فناوری فضایی تاکید کرده است که این نشان از اهمیت این رشته می باشد. این رشته مهندسی دانشی راهبردی است که در آن از دانشهای دیگر مانند مکانیک، متالورژی، علوم رایانه، مهندسی عمران و الکترونیک بهره‌گیری می‌شود. مهندسی هوافضا دارای ۴ گرایش اصلی بصورت زیر می باشد:

الف: انجام پایان نامه هوافضا گرایش آیرودینامیک

گرایش آیرودینامیک یکی از مهم ترین شاخه ها و پایه‌های مهندسی هوافضا می باشد. این گرایش اشتراک قابل توجهی با رشته مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات دارد. علم هوافضا به مطالعه و بررسی جریان هوا حول اجسام از قبیل هواپیماها، موشک ها، ادوات جنگی، توربین های بادی و توربوماشین ها می پردازد. از اهداف اصلی این علم، محاسبه نیروها و گشتاورهای ناشی از عبور جریان هوا بر روی جسم مورد نظر، می‌باشد.

مهندسین در این گرایش، جریان ‌های پیچیده در اطراف جسم مورد نظر را تحلیل می ‌کنند و با بدست آوردن نیروهای آیرودینامیکی به بررسی پایداری و طراحی سازه می ‌پردازند. از آنجا که مقدار نیروهای هوافضای وارد بر جسم مانند بال هواپیما یا پره های یک توربین باعث نیروی پسا یا همان نیروی مقاوت هوا می شوند، بهینه سازی آیرودینامیکی سطوح به منظور کاهش افتهای آیرودینامیکی، الزامی می باشد. به این منظور، یک مهندس هوافضا باید آشنایی کامل به روابط حاکم بر سیال داشته باشد. از این رو، استفاده از این روابط در قالب نرم افزار های مهندسی برای یک پژوهشگر آیرودینامیک اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر چه پیچیدگی های این گرایش می تواند برای دانشجویان چالش برانگیز باشد، اما علم آیرودینامیک کاربرد های بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد. شیرینی بررسی مباحث مربوط به هوافضا باعث می شود این رشته بسیار جذاب باشد.

ب: انجام پایان نامه هوافضا گرایش پیشرانش یا جلوبرندگی

دانش پیشرانه ‌ها به مطالعه و بررسی سامانه‌ های جلوبرنده (موتور)، اعم از موتور های هوازی و غیرهوازی می ‌پردازد. موتورهای هوازی شامل موتور های پیستونی و چرخ‌پره‌ای (توربینی) است که از هوا به‌عنوان اکسیدکننده استفاده نموده و سوخت را با خود حمل می ‌کنند. اما موتور های غیرهوازی مانند موتور موشک‌ ها و فضاپیما ها است که سوخت و اکسیدکننده را با خود حمل می‌کنند. در این دانش نحوه تولید نیروی رانش و همچنین ساختار کلی انواع موتورهای هوافضایی بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. طراحی و تعیین میزان عملکرد انواع سامانه‌های جلوبرنده نیز بسیار مورد توجه مهندسین پیشرانش هستند. این گرایش بسیار شبیه به مکانیک – تبدیل انرژی و سیستم‌های انرژی می ‌باشد و دروس مشترک بسیاری با هم دارند و زمینه ‌های کاری بیشتری نسبت به گرایش‌های دیگر هوافضا دارد. (شرکت نفت، ایران خودرو، صنایع دفاع، نیروگاه‌ها و…) عمده دانشجویان و فارغ التحصیلان این گرایش به شبیه ‌سازی عددی رفتار سیال می ‌پردازند.

ج: انجام پایان نامه هوافضا گرایش سازه

هدف اصلی از این گرایش طراحی سازه های مناسب برای حفظ وسیله پرنده در شرایط مختلف می باشد. منظور از سازه مناسب ، سازه ای است که نه تنها استحکام کافی دارد بلکه شرایط صلبیت، ارتعاشات، خستگی و … آن نیز مناسب است. در این گرایش دانشجویان علاوه بر گذراندن دروس پایه نظیر مکانیک محیطهای پیوسته و تئوری المان محدود، میتوانند دروسی نظیر ارتعاشات تصادفی، آیرو الاستیسیته و … را نیز انتخاب کنند.

از موضوعات مختلف در این حوزه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • طراحی سازه اجزا هواپیما نظیر بال، دوم و بدنه
  • طراحی سازه موشک و ماهواره و …
  • در تحلیل انواع سازه های انعطاف پذیر، کامپوزیتی و هوشمند

از آنجا که سازه های هوافضایی پیشرفته ترین نوع سازه ها به لحاظ طراحی و ساخت می باشند. متخصصان این حوزه میتوانند در حوزه های غیر مرتبط با هوافضا نظیر خودرو، کشتی و سازه های دریایی فعالیت کنند.

د: انجام پایان نامه هوافضا گرایش دینامیک و کنترل پرواز

کلی در گرایش دینامیک پرواز و کنترل بررسی حرکت وسایل پروازی و تعیین موقعیت و وضعیت آنها در هوا/فضا و در نهایت هدایت و کنترل مطلوب آنها می­ باشد. بدون داشتن چنین توانمندیهایی استفاده از موتورهای پر قدرت، آیرودینامیک مناسب و سازه های مستحکم محکوم به شکست است. علاوه بر این طراحی انواع وسایل پروازی از قبیال انواع هواپیماهای با و بدون سرنشین، بالگردها و … در حوزه کاری متخصصین این رشته قرار دارد.

از موضوعات مختلف در این گرایش می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • شبیه سازی پرواز وسایل پروازی از قبیل هواپیما، ماهواره و …
  • ناوبری وسایل پروازی
  • متخصص ابزار و آلات دقیق هواپیما
  • متخصص کنترل وسایل پروازی
  • متخصص هدایت و طراحی مسیر بهینه وسایل پروازی
  • متخصص طراحی انواع وسایل پرنده نظیر هواپیما، پهپاد، ماهواره بر و …

۳-نرم افزارهای پرکاربرد برای انجام پایان نامه هوافضا

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Fluent

این نرم افزار برای بررسی عددی مورد استفاده قرار می گیرد و از پرکاربردترین نرم افزارها در حوزه سیالات و هوافضا می باشد. این نرم افزار از روش حجم محدود با استفاده از حل معادلات ناویر ایتوکس به تحلیل سیالاتی می پردازد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Ansys

این نرم افزار به منظور انجام تحلیل های سازه ای مورد استفاده قرار می گیرد و از روش المان محدود استفاده میکند. این نرم افزار در علوم هوافضا کاربردهای بسیار زیادی دارد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Abaqus

این نرم افزار به منظور انجام تحلیل های سازه ای مورد استفاده قرار می گیرد و از روش المان محدود استفاده میکند. همچنین در علوم هوافضا کاربردهای بسیار زیادی دارد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Openfoam

این نرم افزار به صورت کد باز می باشد.

کاربرد این نرم افزار برای بررسی و حل جریان سیال می باشد. این نرم افزار قابیلت مش زنی دارد.

این نرم افزار می تواند جریان های آشفته را نیز مدل کند.

انجام پایان نامه هوافضا نرم افزاری

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Qblade

این نرم افزار به منظور بررسی آیرودینامیکی توربین های بادی مورد استفاده قرار می گیرد.

این نرم افزار از روش های نیمه تحلیلی و پنلی یا همان گردابه ای استفاده می کند.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Matlab/Simulink

این نرم افزار قابلیت کد نویسی را برای مهندس هوافضا فراهم می سازد.

در این نرم افزار می توان یک پرنده را با استفاده مدل سازی ریاضی مدل نمود.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Xfoil

این نرم افزار برای به دست آوردن ضرایب هوافضای ایرفویل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

این نرم افزار اثر لزجت را نیز مدل می کند. برای بدست آوردن ضرایب از روشهای پنلی استفاده میکند.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار CFX

این نرم افزار برای بررسی عددی مورد استفاده قرار میگیرد. این نرم افزار از پرکاربردترین نرم افزارها در حوزه سیالات و هوافضا میباشد. این نرم افزار از روش حجم محدود با استفاده از حل معادلات ناویر ایتوکس به تحلیل سیالاتی میپردازد. این نرم افزار قابلیت بررسی کاویتاسیون را نیز دارد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار XFLR5

نرم‌افزار XFLR5 یک نرم‌افزار مفید برای آغاز یادگیری هوافضا می‌باشد.

از توانایی‌های این نرم‌افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱٫ تحلیل ایرفویل

۲٫ رسم ایرفویل به صورت اسپلاین

۳٫ تحلیل بال با نسبت باریک شوندگی و زاویه نصب دلخواه

۴٫ تحلیل هوافضای هواپیما

۵٫ دینامیک پرواز هواپیما

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار WinFoil

این نرم افزار به منظور تحلیل هواپیما میباشد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار CFturbo

نرم افزارCFturbo ابزاری قدرتمند برای طراحی توربوماشین‌ها است.

استفاده از آن بسیار راحت است که امکان اصلاح و بهبود طرح‌های موجود را به سادگی ممکن می‌کند.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار Advanced Aircraft Analysis

نرم‌افزار تحلیل هواپیمای پیشرفته (Advanced Aircraft Analysis) یا AAA محاسبات مورد نیاز برای طراحی و تحلیل هواپیما را انجام می‌دهد.

این نرم‌افزار مکمل کتاب طراحی هواپیمای راسکم (Roskam) می باشد.

انجام پایان نامه هوافضا با نرم افزار ZAERO

این نرم افزار با استفاده از روش های پنلی و گردابه ای به تحلیل هوافضای بال های مورد استفاده در هواپیماها می پردازد.

انجام پایان نامه هوافضل با نرم افزار Oxford ATPL Gas Turbine Engines

نرم‌افزار آموزشی توربین گاز Oxford ATPL Gas Turbine Engines نرم‌افزاری جامع و کامل است که از آن برای آموزش خلبان ها در اروپا استفاده می‌شود.

۴-پایگاه های معتبر در برای انجام پایان نامه هوافضا

مهم ترین پایگاه های مقالات مهندسی هوافضا گرایش هوافضا به صورت زیر دسته بندی می شود:

پایگاه AIAA

این پایگاه مربوط به انجمن هوافضای امریکا میباشد که می توان از آن برای پیدا کردن مقالات در حوزه هوافضا استفاده نمود.

پایگاه Sage Publication

از پایگاه های اصلی پیدا کردن مقالات میباشد که در اکثر زمینه های مهندسی مجله های متنوعی دارد.

Science Direct

از پایگاه های اصلی پیدا کردن مقالات می باشد که در اکثر زمینه های مهندسی مجله های متنوعی دارد. در این حوزه میتوان به مجله Aerospace science and technology اشاره نمود.

پایگاه Wiley

یکی دیگر از پایگاه های اصلی در حوزه هوافضا این پایگاه می باشد که می توان از آن برای پیدا کردن مقالات در حوزه هوافضا استفاده نمود. از مجلات آن می توان به مجلهwind energy اشاره نمود.

پایگاه Springer

یکی دیگر از پایگاه های اصلی در حوزه هوافضا این پایگاه می باشد که می توان از آن برای پیدا کردن مقالات در حوزه هوافضا استفاده نمود. از مجلات آن می توان به مجله journal of mechanical science and technology اشاره نمود.

پایگاه Taylor and Francis

این پایگاه متعلق به علوم مهندسی است که مقالات چاپ شده ی آن در ارتباط با مهندسی هوافضا از کارایی بالایی برخوردار است که مجلات مناسبی برای حوزه هوافضا و هوافضا دارد.

۵-مراحل و نحوه انجام پایان نامه هوافضا

انجام پایان نامه هوافضا در پنج فصل نگارش می شود:

  1. مقدمه ای بر پایان نامه هوافضا و بیان اهداف
  2. مروری بر مطالعات انجام شده
  3. بیان روش ها و مدل ها
  4. شبیه سازی و پیاده سازی روش
  5. ارائه نتایج
  6. نتیجه گیری و بیان پیشنهادات

۱- مقدمه ای بر پایان نامه هوافضا و بیان اهداف

در این فصل ابتدا پژوهشگر باید به بیان کلیات موضوع مورد انتخاب بپردازد.

به طور مثال اگر موضوع در مورد شبیه سازی بالگرد باشد، نویسنده باید انواع بالگرد ها و تاریخچه محتصری را بیان کند. سپس باید اهداف اصلی پژوهش توسط نویسنده بیان گردد. بعد از آن در یک بخش به بیان ترتیب فصل های بعد بپردازد و به طور کامل هدف از هر فصل را با جزئیات بیان کند تا خواننده پایان نامه گیج نشود و بتواند مباحث را بهتر دنبال کند.

۲- مروری بر مطالعات انجام شده

در این فصل دانشجو باید تمامی مقالات چاپ شده در حوزه مورد نظر را مطالعه نموده، چالش ها و نقاط ضعف آنها را بیان کرده و نتیجه ای که بتواند اهداف و نوآوری کار خود را نشان دهد، بیان سازد. در این بخش با خواندن مقالات مختلف چکیده ای از آن که شامل تئوری روند کار و همچنین بخشی از نتایج باید باشد مطرح شود. مطالعه ی کارهای اخیر می تواند بسیار سودمند واقع شود.

۳- بیان روش ها و مدل ها

در این بخش نویسنده باید روش ها و مدل های مورد استفاده در تحقیق خود را بیان کند.

روابط مهم را ذکر کرده و یک فلوچارت که بیان گر نحوه عملکرد مدل می باشد ارائه نماید.

در ادامه بر اساس روابط حاکم که باید از مراجع معتبر استخراج شوند سیستم بر اساس روابط حاکم تشریح و مدل ان بیان می شود.

به طور مثال اگر از یک نرم افزار استفاده شده است، نویسنده باید معادلات حاکم را بیان کند.

۴- شبیه سازی و پیاده سازی روش

در این قسمت باید نحوه شبیه سازی توسط نویسنده ارایه شود.

۵- ارائه نتایج

در این قسمت نویسنده باید نتایج خود را با استفاده از نمودار و جدول و همچنین بیان توضیحات، نشان دهد. نتایج باید ابتدا توسط نویسنده اعتبار سنجی شود.

۶- نتیجه گیری و بیان پیشنهادات

امیدواریم خواندن این مقاله مفید برای انجام پایان نامه هوافضا باشد، در صورتیکه تمایل به سفارش انجام پایان نامه هوافضا دارید با تکمیل فرم زیر تیم مشاوریاب در خدمت شما متقاضی گرامی می باشد

خدمات مشاوریاب در قبال انجام پایان نامه هوافضا

در موسسه مشاوریاب ما از ابتدای کار با شما هستیم:

۱- بر اساس موضوع پیشنهادی از سوی شما و یا خود موسسه به شما مقاله مرجع معرفی می کنیم.

۲- پس از تایید استاد راهنمای شما، پروپوزال مطابق با مقاله مرجع کامل می گردد.

۳- پس از تصویب پروپوزال، گزارش و شبیه سازی پایان نامه شما به صورت گزارش های ماهانه انجام می شود.

۴- برای شبیه سازی های شما، فایل ویدیوی آموزشی تهیه می گردد.

۵- پس از تایید تمامی کارها تا اینجا توسط شما و استاد راهنما، فایل پاورپوینت ارایه مهیا می گردد.

۶- در صورت تمایل، از پایان نامه شما مقالات کنفرانسی و ژورنالی استخراج می شود.

امیدواریم خواندن این مقاله مفید برای انجام پایان نامه هوافضا باشد، در صورتیکه تمایل به سفارش انجام پایان نامه هوافضا دارید با تکمیل فرم زیر تیم مشاوریاب در خدمت شما متقاضی گرامی می باشد

دیدگاه‌ها (0)

*
*