G-W06FWPH7Q5
مرکز مشاوره و راهنمایی انجام پایان نامه و سمینار

اکسپت مقاله چیست؟

اکسپت مقاله

در این نوشتار به بررسی اینکه اکسپت مقاله چیست، چه تفاوتی با سابمیت مقاله دارد، مراحل اکسپت مقاله و بقیه موارد در این رابطه می پردازیم:

مقدمه

نویسندگان مقالات پس از این که موفق شدند مقاله خود را طبق اصول و استانداردهای نگارش مقاله تهیه کنند، سعی خواهند کرد مقاله خود را در یکی از مجلات معتبر به چاپ برسانند. چاپ مقاله دارای مراحل مختلفی است. سابمیت و اکسپت مقالات علمی پس از نگارش، دو اصطلاح رایج و از جمله اصلی‌ترین مراحل در فرآیند چاپ مقالات در مجلات معتبر دنیا هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی اینکه اکسپت مقاله چیست، چه تفاوتی با سابمیت مقاله دارد، مراحل اکسپت مقاله بپردازیم:

اکسپت مقاله چیست

اکسپت مرحله ای است که پس از مرحله سابمیت در ژورنال های علمی نیاز خواهد بود تا بتوانید شاهد نشر مقالات خود باشید. Accept که کلمه ای انگلیسی و به معنی پذیرش می باشد گاهی در منابع فارسی به جای کلمه پذیرش مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که هر دوی آنها به یک معنا می باشند. در منابع انگلیسی وقتی یک مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است با عنوان accepted paper و یا accepted articles یا عبارت های مشابهی از آن یاد می شود. که به این مفهوم خواهد بود که دیگر مانع خاصی برای چاپ مقالات شما وجود ندارد. در فارسی نیز کلمات معادلی برای بیان این مفهوم مورد استفاده قرار می گیرند.

مراحل اکسپت مقاله

اکسپت مقاله در مجلات مختلف دارای مراحل متفاوتی است و هرکدام از مجلات مراحل تصویب شده‌ مشخصی برای این کار دارند. در ادامه قصد داریم به یکی از انواع مراحل اکسپت مقاله به صورت کلی اشاره کنیم:

گام اول اکسپت مقاله : ارسال نسخه اولیه

در این مرحله نسخه اولیه‌ای از مقاله نوشته شده برای مجله مدنظر ارسال می‌شود.

گام دوم: ویرایش و کنترل ایرادات تایپی

  • در این مرحله مقاله از نظر نگارشی، قالب کلی و ایرادات لغوی احتمالی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت لازم ویرایش می‌شود.
  • همچنین ممکن است حروف چینی مقاله در این مرحله توسط ویراستاران مورد تغییر قرار گیرد تا مقاله از نظر بصری زیباتر به نظر برسد.

گام سوم: ارسال مقاله تصحیح شده برای نویسنده مقاله

پس از این که مقاله مورد ویرایش قرار گرفت، برای نویسنده ارسال می‌شود تا ویرایش‌های مذکور را در مقاله اصلی اعمال کند. در این مرحله نکات مد نظر ویراستاران برای نویسنده ایمیل خواهد شد. و نویسنده بایستی نهایت تلاش خود را انجام دهد تا تمام جزئیات ذکر شده را رعایت کند. مگر اینکه برای اعمال نکردن برخی از اصلاحات دلیل موجهی داشته باشد. که در این صورت بایستی دلایل خود را به پیوست برای ویراستار مجله شرح دهد.

گام چهارم: بررسی دوباره مقاله توسط ویراستاران

پس از اینکه نویسنده تغییرات مذکور را روی مقاله اعمال کرد، ویراستاران بار دیگر مقاله را بررسی می‌کنند تا به تایید نهایی برسانند.

گام پنجم: چاپ نسخه اولیه مقاله به صورت آنلاین

در این مرحله در صورتی که مقاله شما مورد قبول ویراستاران مجله قرار گیرد، نسخه آنلاینی از مقاله شما در سایت مجله منتشر می‌شود که برای نویسنده مقاله قابل مشاهده است. پس از این که نسخه اولیه مقاله در سایت مجله قرار داده شد، هیچ ویرایش مجددی برای مقاله مورد قبول نخواهد بود.

گام ششم: انتشار نسخه نهایی

در این مرحله نسخه نهایی مقاله با تایید نویسنده در سایت مجله قرار میگیرد تا در دسترس افراد علاقه مند و محققان قرار گیرد.

در صورتی که قصد چاپ مقاله در مجلات معتبر را دارید می‌توانید از خدمات سایت مشاوریاب که شامل پیشنهاد مجلات مرتبط با کلید واژه های مقاله و ارائه دقیق‌ترین اطلاعات مجلات علمی براساس جستجوی شماره ISSN مجله می‌شود استفاده کنید.

سابمیت مقاله چیست؟

نویسنده مقاله مقاله پس از نگارش مقاله خود مجله مناسب برای چاپ مقاله را جستجو می‌کند و مقاله را به منظور کنترل و انجام بازرسی‌های موجود برای ویراستار مقاله ارسال می‌کند. به فرآیند مذکور که به نوعی تسلیم مقاله تهیه شده برای ویراستاران مقاله است، سابمیت مقاله گویند. در این مرحله نویسنده بایستی موارد زیادی را تحت بررسی خود قرار دهد. که از جمله این موارد می‌توان به: ارتباط موضوعی مجله انتخاب شده با مقاله خود و هم‌چنین میزان اعتبار مجله مد نظر اشاره کرد.

تفاوت اکسپت مقاله و سابمیت مقاله چیست؟

برخی اوقات دو اصطلاح اکسپت مقاله و سابمیت مقاله به اشتباه به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالی که از نظر لغوی این دو اصطلاح کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. مقاله برای گرفتن پذیرش برای مجلات مختلف ارسال می‌شود. که ممکن است اکسپت و یا ریجکت شود.

اکسپت مقاله

نحوه ارسال نامه پذیرش برای نویسنده

بسیاری از مجلات از سابمیت کردن نامه پذیرش خودداری کرده و صرفاً اکسپت مقاله پژوهشگر را در قالب ایمیل به مسئول مقاله اطلاع می‌دهند. به این منظور که هیچ فایل pdf، doc یا موارد مشابه دیگری در کار نیست. و صرفاً ادیتور از طریق ایمیل رسمی و شخص خود که بیشتر بر روی وب سایت مجله نیز آن ایمیل درج شده است. با پژوهشگر در ارتباط می باشد و صرفاً پیامی مبنی بر پذیرش و یا رد مقاله به پژوهشگر ارسال میکرد بسنده میکند.
تاکنون هیچ نامه پذیرشی در هیچ مجله‌ای آنلاین نشده است. فقط تعدادی از مجلات بعد از اینکه مقاله‌ای را مورد پذیرش قرار دادند نام نویسنده و عنوان مقاله را بر روی وب سایت خود آنلاین می‌کنند. این آنلاین شدن، به معنی چاپ مقاله نیست. مجله با این روال مشخص می‌کند مقاله مورد نظر را پذیرش کرده و در نوبت چاپ قرار داده است. اما بسیاری از مجلات نیز بعد از پذیرش دادن به مقالات اسم یا عنوانی از آن مقالات در وب سایت خود نمایه نمی‌کند. و نمی‌توان انتظار داشت که تمام مجلات این کار را انجام دهند. زیرا هر مجله‌ای در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله فرآیند و مراحل خاص خود را سپری می‌کند.

ارتباط ادیتورها با نویسنده مسئول

ادیتورهای مجلات مکاتبات خود را با نویسنده مسئول انجام میدهند. اطلاع رسانی در مورد مقالات از سوی ادیتور به نویسنده مسئول ارسال می شود. نامه اکسپت هم برای نویسنده مسئول فرستاده می شود. اغلب نام نویسنده مسئول ذکر میشود. کمتر دیده شده که نام دیگر نویسندگان در نامه اکسپت ذکر شود. که اینها رابطه مستقیم به سلیقه و نظر ادیتور مجله دارد. معمولا بعد از چاپ مقاله که بر روی وب سایت آنلاین شد و یا از مقاله پرینت گرفته شد. نام تمامی مولفین در آن ذکر می‌شود. این عمل دیگر به سلیقه ادیتور بستگی ندارد. و هر تعداد نامی که بر روی مقاله ارسالی آمده است هنگام چاپ مقاله می‌بایست همان تعداد نام بر روی مقاله ذکر شود.

اکسپت مقاله علمی پژوهشی در چه مجلاتی امکان پذیر است؟

همان‌طور که می‌دانید شما در انتخاب مجله مناسب جهت چاپ مقاله، بایستی نوع مقاله خود را نیز در نظر داشته باشید و بر اساس آن به انتخاب مجله بپردازید. برای مقاله‌های علمی پژوهشی نیز بایستی مجلات معتبری را انتخاب کنید که در صورت پذیرش و چاپ مقاله‌تان در آن مجله، جایگاه مقاله شما در رتبه صحیحی قرار گیرد. مقاله علمی پژوهشی، آن دسته از مقالاتی را شامل می‌شود که دارای نوآوری بوده و از لحاظ مرتبه علمی، جایگاه خوبی دارند؛ بنابراین نباید مجله‌ای انتخاب کنید که در صورت چاپ، ارزش مقاله شما را پایین آورد. به طور کلی یک مقاله پژوهشی را می‌توانید در مجلات داخلی و خارجی زیر به چاپ برسانید:

اکسپت مقاله

اکسپت مقاله

مهارت های لازم برای اکسپت مقاله

آنجایی که پروسه اکسپت و چاپ مقاله در یک نشریه معتبر علمی مهارت بسیاری می‌طلبد لذا لازم می‌باشد با مهارت‌های مهم در این زمینه آشنا گردید:

  • داشتن تخصص و دانش قوی در حیطه مورد مطالعه
  • داشتن مهارت‌های مقاله نویسی و شناخت تمامی چهارچوب‌های یک مقاله علمی
  • شناخت مجلات و پیدا کردن مجله مناسب
  • ترجمه مقاله و نوشتن کاورلتر
  • مهارت‌های ارسال مقاله به مجله
  • نحوه برقراری ارتباط با ادیتور مجله
  • پاسخگویی سریع و سنجیده و مناسب به داوری مقاله

سخن آخر

ما در این متن به بررسی مفهوم اکسپت پرداختیم. و برای شما به طور مختصر توضیحاتی در مورد این که تفاوت سابمیت مقاله و اکسپت مقاله چیست. و با در نظر گرفتن مراحل پذیرش مقالات علمی دادیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره موسسات علمی معتبر که در داخل کشور در حال فعالیت هستند استفاده کنید. موسسه علمی پژوهشی مشاوریاب یکی از این موسسات است که آماده پاسخگویی به سوالات دانشجویان در مورد نحوه اکسپت مقالات علمی در ژورنال های مرتبط با حوزه فعالیت آنها می باشد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*